Kuřecí prsa pomeleme na masovém mlýnku jako sekanou, osolíme, opepříme, promícháme a necháme uležet. Mezitím na jemno nakrájíme kapii a promícháme se sýrem. Klobásu nakrájíme na širší (asi 1,5 cm) kolečka. Na kolečka klobásky dáme sýrovou hmotu s kapií (máme kuličku jako pingpongový míček) a tuto kuličku obalíme v masíčku. Jde to dobře mokrou rukou. Obalíme v mouce, vajíčku a strouhance a smažíme jako klasický řízek.
Z tohoto množství je asi 8 koulí velikosti tenisáku. Kdo má rád sýr a kuřecí, určitě si pošmákne a navíc to vypadá na talíři opravdu zajímavě!
Uvařený kapustový list pomažeme kremžskou hořčicí a poklademe plátkem šunky a plátkem sýra, na to dáme kousek rajčete a…
více o Smažené kapustové listy
Rozmrazíme sekanou a dáme vařit rýži. Na oleji zesklovatíme cibuli nakrájenou na jemno, vymáčkneme do ní sekanou z toho…
více o Rizoto s kuřecí sekanou
Bůček se sýry a solí propracujeme a dáme do skleňené nebo porcelánové misky. Do směsi uděláme dolíky, zalijeme je pivem…
více o Mletý bůček se směsí sýrů
Brambory nakrájíme na plátky a skládáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s nakrájenou cibulí. Do smetany vmícháme sůl…
více o Smetanové brambory – příloha