Kuřecí prsa pomeleme na masovém mlýnku jako sekanou, osolíme, opepříme, promícháme a necháme uležet. Mezitím na jemno nakrájíme kapii a promícháme se sýrem. Klobásu nakrájíme na širší (asi 1,5 cm) kolečka. Na kolečka klobásky dáme sýrovou hmotu s kapií (máme kuličku jako pingpongový míček) a tuto kuličku obalíme v masíčku. Jde to dobře mokrou rukou. Obalíme v mouce, vajíčku a strouhance a smažíme jako klasický řízek.
Z tohoto množství je asi 8 koulí velikosti tenisáku. Kdo má rád sýr a kuřecí, určitě si pošmákne a navíc to vypadá na talíři opravdu zajímavě!
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Do tuhého sněhu se zamíchá cukr, mouka, rozpuštěné vlažné máslo na nakonec ovoce a ořechy (dle libostii asi tak 150-200…
více o Bílkový chlebíček od Fárkové
Slaninu nakrájíme na drobné kousky cca 1x1 cm a orestujeme, přidáme osolené kuřecí maso restujeme. Rajče nakrájíme na…
více o Mexická quesadilas se salsou
Majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem podle chuti. Cibulky pokrájíme na kousky, cizrnu scedíme. Všechno…
více o Cizrnový salát s tuňákem