Kovářské maso od maminky

3.6

hodnoceno: 10
Příprava: 90 minut
Porce: 6
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 3
      ks cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • 400
      g tvrdý sýr
    • 400
      ml smetana ke šlehání
    • 8
      ks vepřové maso
    • rajče

Postup přípravy receptu

  • Na vyšší plech rozložíme cibuli nakrájenou na kolečka. Na ní poklademe naklepané, osolené a opepřené vepřové řízky. Zasypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme smetanou ke šlehání.
  • Vložíme do trouby vyhřáté na cca 200– 220 °C a pečeme okolo jedné hodiny (až je maso měkké).
  • My pečeme takto nekryté, protože máme rádi sýr hodně opečený, je možné však péct i zakryté.
  • Jako příloha se hodí např. vařený či opečený brambor. Pokrm pustí hodně sosu, tak spíše doporučuji vařený.
  • Na talíři dozdobíme na měsíčky nakrájeným rajčetem či jinou zeleninou podle chuti.
Zařazení: Maso Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: