Na vyšší plech rozložíme cibuli nakrájenou na kolečka. Na ní poklademe naklepané, osolené a opepřené vepřové řízky. Zasypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme smetanou ke šlehání.
Vložíme do trouby vyhřáté na cca 200– 220 °C a pečeme okolo jedné hodiny (až je maso měkké).
My pečeme takto nekryté, protože máme rádi sýr hodně opečený, je možné však péct i zakryté.
Jako příloha se hodí např. vařený či opečený brambor. Pokrm pustí hodně sosu, tak spíše doporučuji vařený.
Na talíři dozdobíme na měsíčky nakrájeným rajčetem či jinou zeleninou podle chuti.
Vše smícháme šlehačem, vylejeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi hodinu. Po vychladnutí polejeme čoko polevou,…
více o Perník s mandlemi a kokosem
Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na střední kostky. Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Koření svážeme…
více o Kančí ragú se šípkovou omáčkou
Vývar přivedeme k varu. Mezitím očistíme a opláchneme mrkve. Pak je rozkrájíme na kostky či kolečka, přidáme do polévky…
více o Nudlová polévka s mrkví