Na vyšší plech rozložíme cibuli nakrájenou na kolečka. Na ní poklademe naklepané, osolené a opepřené vepřové řízky. Zasypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme smetanou ke šlehání.
Vložíme do trouby vyhřáté na cca 200– 220 °C a pečeme okolo jedné hodiny (až je maso měkké).
My pečeme takto nekryté, protože máme rádi sýr hodně opečený, je možné však péct i zakryté.
Jako příloha se hodí např. vařený či opečený brambor. Pokrm pustí hodně sosu, tak spíše doporučuji vařený.
Na talíři dozdobíme na měsíčky nakrájeným rajčetem či jinou zeleninou podle chuti.
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, mléko, olej a vejce. Těsto nalijeme na plech a posypeme kokosem smíchaným s…
více o Koláč s kokosem a šlehačkou
Salám nakrájíme na kolečka a ta pokrájíme na proužky. Rozpůlíme papriky, odstraníme jadérka a lusky omyjeme. Pokrájíme…
více o Maďarský paprikový salát
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.…
více o Pomalu pečená kachna s medem