Na vyšší plech rozložíme cibuli nakrájenou na kolečka. Na ní poklademe naklepané, osolené a opepřené vepřové řízky. Zasypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme smetanou ke šlehání.
Vložíme do trouby vyhřáté na cca 200– 220 °C a pečeme okolo jedné hodiny (až je maso měkké).
My pečeme takto nekryté, protože máme rádi sýr hodně opečený, je možné však péct i zakryté.
Jako příloha se hodí např. vařený či opečený brambor. Pokrm pustí hodně sosu, tak spíše doporučuji vařený.
Na talíři dozdobíme na měsíčky nakrájeným rajčetem či jinou zeleninou podle chuti.
Těsto: 800 g brambor uvaříme se slupkou. Brambory oloupeme, nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme mouku, žloutek, sůl a…
více o Bramborové pirohy se zelím
Testoviny uvarit a pridat na panev s olejem a cesnekem. Potom pridat nakrajena susena rajcata a hobliny italskeho syra.…
více o Těstoviny se sušenými rajčaty
Vodu s uzenými žebry osolíme, přidáme 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření a rozlámané, předem namočené houby,…
více o Znamenitá bramborová polévka