Na vyšší plech rozložíme cibuli nakrájenou na kolečka. Na ní poklademe naklepané, osolené a opepřené vepřové řízky. Zasypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme smetanou ke šlehání.
Vložíme do trouby vyhřáté na cca 200– 220 °C a pečeme okolo jedné hodiny (až je maso měkké).
My pečeme takto nekryté, protože máme rádi sýr hodně opečený, je možné však péct i zakryté.
Jako příloha se hodí např. vařený či opečený brambor. Pokrm pustí hodně sosu, tak spíše doporučuji vařený.
Na talíři dozdobíme na měsíčky nakrájeným rajčetem či jinou zeleninou podle chuti.
Luštěniny přes noc namočíme do vody a druhý den ve stejné vodě uvaříme s kroupami. Před dokončením přidáme nastrouhanou…
více o Bratříčkova polévka z Hané
Špenát osmažíme na másle. Přidáme nadrobno nasekaný stroužek česneku, osolíme a opepříme. Ke konci smažení přidáme na…
více o Pstruh se špenátem a česnekem