Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a bobkovým listem ve vodě, v níž se namáčely. V závěru vaření osolíme. Slaninu, nejlépe pěkně prorostlou, nakrájíme na malé kostičky, rozškvaříme, přidáme uvařené fazole i se zbytkem vývaru a lehce na ohni mícháme, než se voda odpaří.
Ochutíme ostrým kečupem nebo kečupovou cikánskou omáčkou a podáváme s krajícem chleba.
V misce promícháme lučinu, tavený sýr a pomazánkové máslo.
Omyté jablko osušíme, rozkrojíme a zbavíme jádřince. Dužinu…
více o Pomazánka s pažitkou a jablky
Ředkvičky nakrájíme na velmi jemné plátky, vejce oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Utřeme je s majonézou, lehce…
více o Jarní ředkvičková pochoutka