Celer řádně očistíme, nakrájíme na velmi tenké kratší nudličky a na rozpuštěném másle krátce orestujeme, zalijeme šťávou z ananasové konzervy a vaříme tak dlouho, až se téměř celá šťáva vyvaří. Dušený celer dáme stranou, aby vychladnul. Konzervovaný ananas a tyčinky Surimi nakrájíme na kousky, smícháme s prochladlým celerem, vmícháme majonézu, osolíme a lehce promícháme. Pokud jsou suroviny nakrájeny hruběji, je vhodný k plnění zeleniny – rajče, paprika, grilovaný lilek apod. Pokud se podaří vše nakrájet najemno, je vhodný k mazání na pečivo.
Zapékací mísu si vymažeme máslem(sádlem) a vyložíme plátky slaniny - i boky mísy.
Vařené oloupané brambory rozmixujeme…
více o Bramborová bašta – zapečená
Smetanu, vejce a olej rozmícháme v misce. Přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva a řádně promícháme do řídkého, hladkého…
více o Rychlá buchta z kysané smetany