Cibuli, slaninu nakrájíme na kostičky a na trošce oleje necháme zesklovatět. Pak přidáme na kostky nakrájenou plec, osmahneme, přidáme sůl, pepř, hořčici, masox, zamícháme, zalijeme vodou a dusíme do změknutí. Mezitím na malé kostičky nakrájíme párky (dietní, pikantní), okurky. Rozmícháme ve větší misce zakysanou smetanu, mléko, mouku, ať je to hustší. Když je maso měkké, přidáme párky, okurky, povaříme a pak za stálého míchání vlijeme zakysanou smetanu s moukou. Povaříme, pokud je to řídké (má to mít omáčkovou hustotu), tak uděláme ještě z mouky a mléka záklechtku a přidáme ji do omáčky.
Podáváme s knedlíkem, ale výborné jsou k tomu i vařené brambory.
Očištěné kuře vykostíme, z masa stáhneme kůži a nakrájíme ho na větší kostky. Připravíme si oprané hlavičky žampionů a…
více o Chalupářský špíz z kuřete
Vymícháme cukr s tukem, pak v míse nasledně smícháme všechny ingrediencie spolu. Tvarujeme malé kuličky, které stlačíme…
více o Celozrnná vánoční kolečka
Rýži uvaříme v lehce osolené vodě raději více do měkka. Prochladlou smícháme s ostatními surovinami. Necháme chvíli…
více o Rýžové lívanečky s tvarohem
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
1. Řepu uvařte v páře, zchlaďte, oloupejte, nakrájejte na větší kousky.
2. Dejte di mixéru s polu s nakrájeným bílým…
více o Pantzarosalata Hany Michopolu