Cibuli, slaninu nakrájíme na kostičky a na trošce oleje necháme zesklovatět. Pak přidáme na kostky nakrájenou plec, osmahneme, přidáme sůl, pepř, hořčici, masox, zamícháme, zalijeme vodou a dusíme do změknutí. Mezitím na malé kostičky nakrájíme párky (dietní, pikantní), okurky. Rozmícháme ve větší misce zakysanou smetanu, mléko, mouku, ať je to hustší. Když je maso měkké, přidáme párky, okurky, povaříme a pak za stálého míchání vlijeme zakysanou smetanu s moukou. Povaříme, pokud je to řídké (má to mít omáčkovou hustotu), tak uděláme ještě z mouky a mléka záklechtku a přidáme ji do omáčky.
Podáváme s knedlíkem, ale výborné jsou k tomu i vařené brambory.
Uvařenou rýži necháme vychladnout, promícháme s ovocem nakrájeným na kousky. Přidáme rozinky (nejlepší jsou spařené a…
více o Ovocný salát pro zimní večery
Palačinky:
V mléce rozmícháme vejce, olej, trochu bazalky, špetku soli a prosátou mouku. Těsto necháme v chladu 30 min…
více o Špenátové palačinky od Teri