ks
králíčí stehna
vykostěná a odblaněná, rozklepaná na plátky
strouhanka
Postup přípravy receptu
Na rozpuštěném másle orestujeme pokrájenou cibuli a česnek, přisypeme žampiony pokrájené na plátky a za stálého míchání necháme odpařit vodu. Pak přidáme na proužky pokrájený špenát, který necháme zavadnout, osolíme, přilijeme rozšlehané vejce a mícháme, dokud směs nezhoustne. Naklepaná stehna osolíme, poklademe připravenou směsí, přehneme, okraje zpevníme jehlou nebo párátkem a obalíme nejdřív v rozšlehaném vejci, pak ve strouhance. Osmažíme na oleji z obou stran zvolna dozlatova.
Podáváme s bramborovou přílohou: kaše, hranolky...
Mouku prosejeme a na válu dobře zpracujeme s tvarohem, žloutkem, jogurtem (kysanou smetanou), solí, tukem (může být i…
více o Tvarohovo-jogurtové buchtičky
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Středně velký květák zbavíme listů, očistíme a rozebereme na růžičky. Ty vložíme do vroucí osolené vody a krátce je…
více o Květákové placičky s uzeninou
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát