ks
králíčí stehna
vykostěná a odblaněná, rozklepaná na plátky
strouhanka
Postup přípravy receptu
Na rozpuštěném másle orestujeme pokrájenou cibuli a česnek, přisypeme žampiony pokrájené na plátky a za stálého míchání necháme odpařit vodu. Pak přidáme na proužky pokrájený špenát, který necháme zavadnout, osolíme, přilijeme rozšlehané vejce a mícháme, dokud směs nezhoustne. Naklepaná stehna osolíme, poklademe připravenou směsí, přehneme, okraje zpevníme jehlou nebo párátkem a obalíme nejdřív v rozšlehaném vejci, pak ve strouhance. Osmažíme na oleji z obou stran zvolna dozlatova.
Podáváme s bramborovou přílohou: kaše, hranolky...
Roláda: ušleháme zvlášť bílky - doporučuji se špetkou soli (jsou tužší), v další míse ušleháme žloutky s vodou, přidáme…
více o Šarlota aneb roládkový dort
Troubu předehřejte na 160 stupňů. Vepřové koleno osolte, opepřete a ze všech stran opečte na oleji(cca 8 minut). Poté…
více o Vepřové koleno na tymiánu