3.3
Maso omyjeme, osušíme, odřízneme tučné kousky a nařízneme kapsy. V misce utřeme máslo se sýrem (můžeme ho nastrouhat),… více o Rožnovské kapsy
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe plátky šunky a hermelínem, přehneme napolovic a pevně spíchneme párátky.… více o Královské kapsy
Uzeninu, zakysanou smetanu, sůl, pepř a citrón smícháme. Namažeme na palačinky, přeložíme, obalíme jako řízky a opečeme… více o Palačinkové kapsy
Na poctivém guláši si nemusíte pochutnat jen v hospodě. Když dodržíte postup, bude stejně… Celý článek
Podzim je tu a s ním i krásné období, kdy můžete tvořit ze všeho, co toto roční období nabízí.… Celý článek
Fermentace neboli kvašení je starodávná metoda konzervace potravin, která si v posledních… Celý článek
Rolky, rolády, pečeně... To všechno musí držet pěkně pohromadě a pomůže k tomu jeden krátký… Celý článek
Chléb rozpůlíme jako dort, z obou polovin vydlabeme střídku. Připravíme si náplň: suroviny nakrájíme na drobné kostičky… více o Mňamka – co dům dal
Vyšleháme žloutky s cukrem a přidáme mascarpone. Připravíme si kávu a do ni cákneme mandlový likér ( Amaretto) . Do… více o Italské Tiramisu
Troubu předehřejte na 160 stupňů. Vepřové koleno osolte, opepřete a ze všech stran opečte na oleji(cca 8 minut). Poté… více o Vepřové koleno na tymiánu
Gnocchi uvaříme podle návodu na obalu nebo na másle opečeme dokřupava. V kastrole rozehřejeme máslo, přidáme… více o Gnocchi se žampionovou omáčkou
Do mysky dáme všechny ingredience a pořádně promícháme. Necháme deset minut odstát. Připravíme si pekáček do kterého… více o Pečeně po kanadsku
Na oleji osmahnout cibulku,pridame salám, dame koreni( cervena paprika sladka, trochu gulasoveho koreni,pepr, a podle… více o Lenčin buřtguláš
Vejce a cukr ušleháme do pěny, pak postupně zašleháváme nastřídačku mouku s pr. do peč., rozpuštěnou heru a šlehačku,… více o Punčové řezy – jako z cukrárny
Nejprve si připravíme těsto na lívanečky: Do mísy dáme prášek do pečiva, mouku, cukr a přidáme špetku soli. V druhé… více o Americké palačinky s horkými jablky
Začínám tím, že si rozkrájíme cibulku na menší kousky a na rozpáleném sádle necháme lehce zhnědnout, potom přidáme… více o Hovězí gulášek
1. Rozkrojíme housku na dva plátky a každý potřeme kečupem. Na potřenou spodní stranu housky dáme plátek salátu, a… více o Hamburger ze sekané pro líné
Uvařené maso pokrájíme na kostičky. Do větší mísy dáme na kostičky pokrájené pečivo a zalijeme vlažným vývarem. V jiné… více o Velikonoční nádivka
Jablka oloupeme, nakrájíme na kostky a zakapeme šťávou z citronu. Tuk, cukr a vanilkový cukr zamícháme do hladka.… více o Jablkové bochánky