ks
králíčí stehna
vykostěná a odblaněná, rozklepaná na plátky
strouhanka
Postup přípravy receptu
Na rozpuštěném másle orestujeme pokrájenou cibuli a česnek, přisypeme žampiony pokrájené na plátky a za stálého míchání necháme odpařit vodu. Pak přidáme na proužky pokrájený špenát, který necháme zavadnout, osolíme, přilijeme rozšlehané vejce a mícháme, dokud směs nezhoustne. Naklepaná stehna osolíme, poklademe připravenou směsí, přehneme, okraje zpevníme jehlou nebo párátkem a obalíme nejdřív v rozšlehaném vejci, pak ve strouhance. Osmažíme na oleji z obou stran zvolna dozlatova.
Podáváme s bramborovou přílohou: kaše, hranolky...
Rozehřejeme máslo, přidáme krupici a opražíme ji. Mezitím rozšleháme vejce, vlejeme na krupici a rozmícháme (udělají se…
více o Rychlá krupicová polévka
V horké lázni si roztopíme čokoládu a tuk (horká lázeň je hrnec s vodou, ve kterém je menší hrnec, kam si dáme čokoládu…
více o Piškotové dezertíky na špejli
Vejce smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a olejem. Potom přidáme mouku, prášek do pečiva, vanilkový puding a postupně…
více o Bezlepkový ovocný koláč
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a rýži. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou a vaříme, dokud nebude…
více o Dobrá rýžová polévka se sýrem