ks
králíčí stehna
vykostěná a odblaněná, rozklepaná na plátky
strouhanka
Postup přípravy receptu
Na rozpuštěném másle orestujeme pokrájenou cibuli a česnek, přisypeme žampiony pokrájené na plátky a za stálého míchání necháme odpařit vodu. Pak přidáme na proužky pokrájený špenát, který necháme zavadnout, osolíme, přilijeme rozšlehané vejce a mícháme, dokud směs nezhoustne. Naklepaná stehna osolíme, poklademe připravenou směsí, přehneme, okraje zpevníme jehlou nebo párátkem a obalíme nejdřív v rozšlehaném vejci, pak ve strouhance. Osmažíme na oleji z obou stran zvolna dozlatova.
Podáváme s bramborovou přílohou: kaše, hranolky...
Z mouky, cukru a másla vytvoříme drobenku. 1 hrnek drobenky odebereme a dáme stranou. Do zbytku drobenky vmícháme vejce…
více o Drobenkový koláč s jablky
Nejprve připravíme kvásek. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a na teplém místě necháme vzejít. Do mísy…
více o Těsto na pizzu podle Moniky
Cibuli nakrájíme nadrobno a společně s 2 nasekanými stroužky česneku ji necháme zesklovatět (na Wok pánvi s kapkou…
více o Fazolové potěšení na špagety