Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme ji vysmahnout. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět, pak kyselé zelí. Promícháme a odstavíme.
Do pekáče dáme zelí, 1 malý krenex, 2–3 nahrubo nastrouhaná jablka a zamícháme. Králíka osolíme, okořeníme podle chuti. Polovinu zelí necháme pod králíkem a polovinu navršíme na něj. Zalijeme šlehačkou a pečeme doměkka.
Kuře rozporcujeme, potřeme česnekem se solí a dáme do pekáčku společně se 2 oloupanými rajčaty. Olej smícháme s pivem,…
více o Kuře pečené v pikantní směsi
Máslo utřeme s cukrem a čtyřmi žloutky do pěny. Přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, zpracujeme. 2/3…
více o Jablkovo-ořechový koláč
Smícháme ingredience na těsto (žloutky do těsta, nakonec sníh z bílků) a upečeme na středním plechu do růžova.
Náplň…
více o Řezy se zakysanou smetanou
Hermelín plošně rozkrojíme a položíme do rozpáleného oleje řeznou plochou nahoru. Obložíme salámem, posypeme pokrájenou…
více o Hermelín s volským okem