Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme ji vysmahnout. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět, pak kyselé zelí. Promícháme a odstavíme.
Do pekáče dáme zelí, 1 malý krenex, 2–3 nahrubo nastrouhaná jablka a zamícháme. Králíka osolíme, okořeníme podle chuti. Polovinu zelí necháme pod králíkem a polovinu navršíme na něj. Zalijeme šlehačkou a pečeme doměkka.
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Zprvu si zapneme troubu na 200°C .Pak si rozválíme těsto na tenký plátek, pak na dobře rozválené těsto položíme šunku a…
více o Šneci z listového těsta
Kapustu uvaříme ve slané vodě doměkka, scedíme, necháme okapat a po vychladnutí ještě přebytečnou vodu vymačkáme. Pak…
více o Kapustové karbanátky se sýrem