Očištěné a osušené porce králíka potřeme česnekem utřeným se solí. Dno kastrolu nebo pekáčku s nepřilnavým povrchem potřeme olejem a rozehřejeme na vyšší teplotu. Vložíme králíka a prudce opečeme, aby se maso zatáhlo. Zároveň dáváme pozor, aby se česnek nepřipálil. Králíka potřeme hořčicí, poklademe kolečky cibule, podlijeme vodou nebo vývarem a pod poklicí v troubě na střední teplotě podusíme, až maso zkřehne – asi 45 minut. Pak maso odkryjeme a dopečeme bez poklice, aby hezky zezlátlo – cca 15 minut.
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka
Cibuli osmažíme do žluta na másle, přidáme rozmačkaný česnek, rýži a vejce a dobře zamícháme s masem. Ochutíme kořením…
více o Řecké biftečky z mletého masa