Králík na česneku

3.67

hodnoceno: 3
Příprava: 70 minut
Porce: 6
Kalorie: 1 092 kJ

Suroviny

    • 0,5
      ks cibule nakrájená na tenčí kolečka
    • 0,5
      lžička sůl
    • 2
      stroužek česnek rozdrcené
    • vývar na podlití
    • 6
      ks králík porcí
    • 1
      lžíce hořčice
    • olej na vymazání pekáče

Postup přípravy receptu

  • Očištěné a osušené porce králíka potřeme česnekem utřeným se solí. Dno kastrolu nebo pekáčku s nepřilnavým povrchem potřeme olejem a rozehřejeme na vyšší teplotu. Vložíme králíka a prudce opečeme, aby se maso zatáhlo. Zároveň dáváme pozor, aby se česnek nepřipálil. Králíka potřeme hořčicí, poklademe kolečky cibule, podlijeme vodou nebo vývarem a pod poklicí v troubě na střední teplotě podusíme, až maso zkřehne – asi 45 minut. Pak maso odkryjeme a dopečeme bez poklice, aby hezky zezlátlo – cca 15 minut.
Zařazení: Maso Králičí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: