Očištěné a osušené porce králíka potřeme česnekem utřeným se solí. Dno kastrolu nebo pekáčku s nepřilnavým povrchem potřeme olejem a rozehřejeme na vyšší teplotu. Vložíme králíka a prudce opečeme, aby se maso zatáhlo. Zároveň dáváme pozor, aby se česnek nepřipálil. Králíka potřeme hořčicí, poklademe kolečky cibule, podlijeme vodou nebo vývarem a pod poklicí v troubě na střední teplotě podusíme, až maso zkřehne – asi 45 minut. Pak maso odkryjeme a dopečeme bez poklice, aby hezky zezlátlo – cca 15 minut.
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu, kotlety…
více o Božské vepřové kotletky
Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem, přidáme všechny ostatní suroviny kromě kakaa a dobře promícháme.
Dvě třetiny těsta…
více o Mramorová bábovka ze šlehačky