Očištěné a osušené porce králíka potřeme česnekem utřeným se solí. Dno kastrolu nebo pekáčku s nepřilnavým povrchem potřeme olejem a rozehřejeme na vyšší teplotu. Vložíme králíka a prudce opečeme, aby se maso zatáhlo. Zároveň dáváme pozor, aby se česnek nepřipálil. Králíka potřeme hořčicí, poklademe kolečky cibule, podlijeme vodou nebo vývarem a pod poklicí v troubě na střední teplotě podusíme, až maso zkřehne – asi 45 minut. Pak maso odkryjeme a dopečeme bez poklice, aby hezky zezlátlo – cca 15 minut.
Hermelín shora rozbalíme z alobalového obalu. Cibuli nakrájenou na půlkolečka a česnek nakrájený na plátky klademe z…
více o Jednoduchý zapečený hermelín
Řádně očištěnou a omytou kachnu důkladně nasolíme a dáme do pekáče břichem dolů. Můžeme odříznout křídla a dát je do…
více o Pekingská kachna dle Robina