Očištěné a osušené porce králíka potřeme česnekem utřeným se solí. Dno kastrolu nebo pekáčku s nepřilnavým povrchem potřeme olejem a rozehřejeme na vyšší teplotu. Vložíme králíka a prudce opečeme, aby se maso zatáhlo. Zároveň dáváme pozor, aby se česnek nepřipálil. Králíka potřeme hořčicí, poklademe kolečky cibule, podlijeme vodou nebo vývarem a pod poklicí v troubě na střední teplotě podusíme, až maso zkřehne – asi 45 minut. Pak maso odkryjeme a dopečeme bez poklice, aby hezky zezlátlo – cca 15 minut.
Všechny přísady na těsto smícháme a vytvoříme vláčné těsto.
Vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech (cca 40 x 40…
více o Čokoládové kostky s polevou
Pečivo namočíme do studené vody. Zelí očistíme a košťál vyřízneme. Potom vložíme zelí do vařící osolené vody a postupně…
více o Zelné závitky s mletým masem
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Rybízový koláč s tvarohem