Maso vykostíme, uvaříme a nakrájíme na nudličky. Na pánvi rychle osmahneme. Přisypeme nakrájenou zeleninu – cibuli, pórek, česnek, cuketu, patizon nebo kedlubnu, papriku. Můžeme také použít hotovou zmrazenou směs na čínu. Všechno krátce opečeme. Okořeníme zázvorem, osolíme, opepříme. Ve vodě rozmícháme sójovou omáčku a škrob. Vlijeme na pánev, zamícháme a minutku podusíme. Podáváme s rýží, můžeme posypat opraženými burskými oříšky.
Nudle uvaříme v osolené vodě se lžící oleje. Uvařené scedíme, osmažíme na oleji a dáme do tepla. Zpěníme cibuli a pórek…
více o Smažené nudle na čínský způsob
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella
Máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce vyšleháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a maizenu. Těsto rozetřeme na plech.
…
více o Makový koláč s meruňkami
Květák rozdělíme na větší růžičky a necháme uvařit do měkka v mírně osolené vodě. Žampiony nakrájíme na drobné kousky.…
více o Květákové placky se žampiony
Nastrouhané vejce promícháme se sýrem a ochutíme troškou soli a nasekanou pažitkou.
Podáváme s celozrnným pečivem (60g)
více o Vajíčková pomazánka s pažitkou