Porce králíka osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme do pekáče na pokrájené houby. Přidáme nahrubo nasekanou cibuli, hrst petrželky, česnek dle chuti a posypeme vrchovatou lžičkou kmínu, zakryjeme plátky slaniny. Podlijeme vodou a dáme péct nejprve přikryté a asi v polovině pečení odkryjeme, přidáme máslo (cca 5 dkg) a dopečeme bez přikrytí. Popřípadě podlijeme vodou, je-li třeba.
Příloha: bramborový knedlík, vařený brambor nebo bramborák
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
V uvedeném pořadí vložíme ingredience do pekárny. Použijeme zarovnanou lžičku droždí a vrchovatou lžičku soli. Zapneme…
více o Kmínový chleba z pekárny