Porce králíka osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme do pekáče na pokrájené houby. Přidáme nahrubo nasekanou cibuli, hrst petrželky, česnek dle chuti a posypeme vrchovatou lžičkou kmínu, zakryjeme plátky slaniny. Podlijeme vodou a dáme péct nejprve přikryté a asi v polovině pečení odkryjeme, přidáme máslo (cca 5 dkg) a dopečeme bez přikrytí. Popřípadě podlijeme vodou, je-li třeba.
Příloha: bramborový knedlík, vařený brambor nebo bramborák
Z bílků a cukru ušlehat tuhý sníh. Máslo a čokoládu rozpustit nad parou a nechat vychladnout. Vzniklou hmotu vmíchat do…
více o Sněhový koláč s čokoládou
Pažítku nasekáme nadrobno. Tuniaka scedíme. V miske spolu zmiešame obe suroviny. Pridáme vajcia a múku. Dochutíme soľou…
více o Tuniakové karbonátky so salsou
Paštičky se dělají z list. těsta. Těsto vyválet a vykrajovat kolečka. Jedno plné a dvě s vykrojeným středem, dávat na…
více o Sýrové paštičky švýcarské