Králík na smetaně

2.5

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 400
      g celer
    • sůl
    • 1
      lžička hořčice plnotučná
    • 4
      ks mrkev
    • 80
      g sádlo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce ocet
    • 1
      ks petržel
    • moučkový cukr
    • pepř mletý
    • bobkový list
    • 250
      ml zakysaná smetana
    • 2
      ks nové koření
    • citronová šťáva
    • 600
      g králičí maso
    • 3
      ks pepř celý
    • 50
      g uzená slanina
    • 1
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

  • Králíka naložíme den předem. Maso omyjeme, osušíme, vložíme do pekáče, osolíme, opepříme a obložíme ho plátky slaniny. Přidáme nakrájenou zeleninu a cibuli, koření, ocet a cukr. Maso necháme odležet.
  • Druhý den přidáme sádlo a za neustálého podlévání maso pečeme, až změkne. Potom maso vyjmeme, vybereme koření, zeleninu propasírujeme. Přilijeme smetanu, zahustíme moukou a chvíli povaříme.
  • Nakonec omáčku trochu osladíme, okyselíme citrónovou šťávou a přidáme lžičku hořčice.
Zařazení: Maso Králičí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: