Naporcovaného a osoleného králíka vaříme v tlakovém hrnci spolu s novým kořením, bobkovým listem a velkým množstvím kořenové zeleniny. Celé to podlijeme vínem.
Měkký králík s ostatními přísadami přeložíme na pekáč, maso obložíme plátky anglické slaniny a zapečeme. Jako příloha je nejlepší pečivo.
Kachnu očistíme, osolíme a vložíme do pekáče. Šalotky oloupeme a spolu se slaninou, snítkou rozmarýnu a bobkovým listem…
více o Kachna na víně s perníkem
Křidélka i stehna opláchneme a osušíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, stroužky česneku přepůlíme.
Na rozehřátém oleji maso…
více o Kuře na víně se zeleninou
Mouku prosejeme a na válu dobře zpracujeme s tvarohem, žloutkem, jogurtem (kysanou smetanou), solí, tukem (může být i…
více o Tvarohovo-jogurtové buchtičky