Naporcovaného a osoleného králíka vaříme v tlakovém hrnci spolu s novým kořením, bobkovým listem a velkým množstvím kořenové zeleniny. Celé to podlijeme vínem.
Měkký králík s ostatními přísadami přeložíme na pekáč, maso obložíme plátky anglické slaniny a zapečeme. Jako příloha je nejlepší pečivo.
Kachnu očistíme, osolíme a vložíme do pekáče. Šalotky oloupeme a spolu se slaninou, snítkou rozmarýnu a bobkovým listem…
více o Kachna na víně s perníkem
Křidélka i stehna opláchneme a osušíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, stroužky česneku přepůlíme.
Na rozehřátém oleji maso…
více o Kuře na víně se zeleninou
V horké lázni si roztopíme čokoládu a tuk (horká lázeň je hrnec s vodou, ve kterém je menší hrnec, kam si dáme čokoládu…
více o Piškotové dezertíky na špejli
Omyté jahody zbav stopky, vlož do mixéru , přidej zmrzlinu , cukr a polovinu mléka. Vše rozmixuj , dolij mléko a ještě…
více o Zmrzlinový koktejl s jahodami