V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidáme nové koření, pepř, bobkové listy a podusíme. Vložíme maso, zalijeme horkým vývarem, osolíme a vaříme do měkka. Měkké maso vyjmeme a vykostíme. Do šťávy přidáme 1,5 lžíce mouky rozmíchané v troše vody a zakysanou smetanu. Necháme povařit.
Potom přecedíme, dochutíme solí a citronovou šťávou, přidáme maso a prohřejeme. Na talíři dochutíme dle chuti na kostičky nakrájenou okurkou a podáváme. Příloha: houskový knedlík.
Okurku nakrájíme nadrobno, cibuli nastrouháme a smíchame se zakysanou smetanou a hořčicí. Dochutíme polévkovým kořením.
více o Majonéza ze zakysané smetany
Hermelíny podélně rozpůlíme, poklademe plátky česneku (jeden stroužek na jednu půlku hermelínu) a posypeme směsí koření…
více o Nakládaný hermelín III.
1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje.…
více o Mahi-mahi v zázvorové glazuře
Salát očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Papriku zbavíme jádřince a nakrájíme ji na kostičky. Fazole a…
více o Pikantní fazolová pochoutka