Králík na zakysané smetaně

2.76

hodnoceno: 17
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule
    • 2
      plátek celer
    • sůl
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • masox
    • 10
      ks pepř mletý
    • 3
      ks bobkový list 2–3
    • zakysaná smetana
    • 4
      ks nové koření
    • citronová šťáva
    • nakládané okurky
    • olej

Postup přípravy receptu

  • V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidáme nové koření, pepř, bobkové listy a podusíme. Vložíme maso, zalijeme horkým vývarem, osolíme a vaříme do měkka. Měkké maso vyjmeme a vykostíme. Do šťávy přidáme 1,5 lžíce mouky rozmíchané v troše vody a zakysanou smetanu. Necháme povařit.
  • Potom přecedíme, dochutíme solí a citronovou šťávou, přidáme maso a prohřejeme. Na talíři dochutíme dle chuti na kostičky nakrájenou okurkou a podáváme. Příloha: houskový knedlík.
Zařazení: Králičí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: