V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidáme nové koření, pepř, bobkové listy a podusíme. Vložíme maso, zalijeme horkým vývarem, osolíme a vaříme do měkka. Měkké maso vyjmeme a vykostíme. Do šťávy přidáme 1,5 lžíce mouky rozmíchané v troše vody a zakysanou smetanu. Necháme povařit.
Potom přecedíme, dochutíme solí a citronovou šťávou, přidáme maso a prohřejeme. Na talíři dochutíme dle chuti na kostičky nakrájenou okurkou a podáváme. Příloha: houskový knedlík.
Okurku nakrájíme nadrobno, cibuli nastrouháme a smíchame se zakysanou smetanou a hořčicí. Dochutíme polévkovým kořením.
více o Majonéza ze zakysané smetany
Vše smícháme a uděláme silnější placičky na vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C cca 15 min., poté…
více o Tvarohovo-bramborové placky
Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a dáme vychladit do chladničky na cca 1/2…
více o Cukroví z pudinku bez vajec