V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidáme nové koření, pepř, bobkové listy a podusíme. Vložíme maso, zalijeme horkým vývarem, osolíme a vaříme do měkka. Měkké maso vyjmeme a vykostíme. Do šťávy přidáme 1,5 lžíce mouky rozmíchané v troše vody a zakysanou smetanu. Necháme povařit.
Potom přecedíme, dochutíme solí a citronovou šťávou, přidáme maso a prohřejeme. Na talíři dochutíme dle chuti na kostičky nakrájenou okurkou a podáváme. Příloha: houskový knedlík.
Okurku nakrájíme nadrobno, cibuli nastrouháme a smíchame se zakysanou smetanou a hořčicí. Dochutíme polévkovým kořením.
více o Majonéza ze zakysané smetany
Jednoduchá a velice rychlá příprava houskových knedlíků, kde nehrozí, že je rozvaříte, když se budou dělat o pět minut…
více o Jednoduché houskové knedlíky
Vezmeme džem a kečup a smícháme v mixéru dohromady, nasypeme kari a dáme ocet.
Hotovo.
Cítíte moc kečup - přidejte…
více o Nejlehčí sladkokyselá omáčka