Na oleji krátce osmahneme najemno nakrájenou cibuli, poprášíme ji sladkou paprikou a přidáme také najemno nakrájený česnek. Vložíme na kousky nakrájené králičí maso, osmahneme ho do světlé barvy a pak ho zalijeme několika lžícemi vody, aby se podusilo doměkka. Ke konci vaření přidáme oloupaná a pokrájená rajčata s rajčatovým protlakem a dovaříme doměkka. Směs dochutíme Solčankou a podáváme třeba s rýží.
Papriky pečeme na grilu do vytvoření černých skvrn. Poté je dáme do sáčku, kde vychladnou a změknou. Papriky oloupeme a…
více o Papriky pečené s rajčaty
Zpracujeme na vále v těsto. Necháme asi 1/2 hodiny v chladničce odpočinout.
Potom vyválíme, vykrajujeme kolečka nebo…
více o Oříškovo-čokoládové sušenky
Vypracujeme těsto, necháme v teple vykynout. Vyválíme, rádýlkem vykrajujeme obdélníčky, plníme nádivkou z bílého máku.…
více o Bratislavské rohlíčky s mákem
Nejprve připravíme kvásek. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a na teplém místě necháme vzejít. Do mísy…
více o Těsto na pizzu podle Moniky
Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, necháme ho v chladu půl hodiny proležet, pak jím pokryjeme dno a část…
více o Amorův jablečný řez (koláč)