Králík – slintající soused

3.67

hodnoceno: 3
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule
    • 1
      sůl
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      hrst petrželka
    • 1
      tymián
    • 0,5
      l vývar nebo voda
    • 1
      ks králík
    • 4
      lžíce rajský protlak lze nahradit kečupem

Postup přípravy receptu

  • Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého, dáme kýtu, hřbety a podlijeme vodou. Porce osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém oleji. Maso vyjmeme a do tuku vložíme na kolečka nakrájenou cibuli, po chvilce rozetřený česnek a zaprášíme moukou. Osmahneme a zalijeme studenou vodou nebo vývarem. Rozmícháme, přidáme protlak i trochu kečupu a tymián. Na tento základ vložíme porce králíka, ještě lehce posypeme tymiánem a pokapeme kečupem. Dáme do trouby, obracíme a lehce podléváme. Pečeme do měkka, vzniklou omáčkou přelijeme porce na talíři a posypeme petrželkou.
  • Podáváme s vařeným bramborem. Při pečení velmi voní, takže hlídáme a slintajícímu sousedovi nezapomeneme dát ochutnat!
Zařazení: Králičí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: