Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého, dáme kýtu, hřbety a podlijeme vodou. Porce osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém oleji. Maso vyjmeme a do tuku vložíme na kolečka nakrájenou cibuli, po chvilce rozetřený česnek a zaprášíme moukou. Osmahneme a zalijeme studenou vodou nebo vývarem. Rozmícháme, přidáme protlak i trochu kečupu a tymián. Na tento základ vložíme porce králíka, ještě lehce posypeme tymiánem a pokapeme kečupem. Dáme do trouby, obracíme a lehce podléváme. Pečeme do měkka, vzniklou omáčkou přelijeme porce na talíři a posypeme petrželkou.
Podáváme s vařeným bramborem. Při pečení velmi voní, takže hlídáme a slintajícímu sousedovi nezapomeneme dát ochutnat!
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme…
více o Pangas se špenátem a nivou
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na větší kusy, stejně tak maso a klobásy. Cibule na kolečka, slaninu na plátky a…
více o Sloní žrádlo na zahradní gril
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Listové těsto rozválíme a položíme do formy vyložené pečícím papírem. Těsto jemně…
více o Slaný koláč se sýrem Cottage