Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého, dáme kýtu, hřbety a podlijeme vodou. Porce osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém oleji. Maso vyjmeme a do tuku vložíme na kolečka nakrájenou cibuli, po chvilce rozetřený česnek a zaprášíme moukou. Osmahneme a zalijeme studenou vodou nebo vývarem. Rozmícháme, přidáme protlak i trochu kečupu a tymián. Na tento základ vložíme porce králíka, ještě lehce posypeme tymiánem a pokapeme kečupem. Dáme do trouby, obracíme a lehce podléváme. Pečeme do měkka, vzniklou omáčkou přelijeme porce na talíři a posypeme petrželkou.
Podáváme s vařeným bramborem. Při pečení velmi voní, takže hlídáme a slintajícímu sousedovi nezapomeneme dát ochutnat!
Na těsto všechny ingredience smícháme a dáme do lednice na půl hodiny odležet. Potom ho vyválíme do koláčové formy cca…
více o Pórkový koláč se slaninou
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Kotletky očistíme od viditelného tuku, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Podlejeme trochou vroucí vody, přikryjeme…
více o Jehněčí kotletky s petrželkou
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví