Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe plátky šunky a hermelínem, přehneme napolovic a pevně spíchneme párátky. Prudce opečeme na oleji, podlijeme a dusíme do poloměkka.
Maso vyjmeme a do vypečené šťávy dáme dusit na kolečka nakrájenou cibuli, když změkne, vložíme maso zpět, přidáme na kostičky nakrájené jablko a společně dodusíme.
Uvaříme kolínka, scedíme, dáme do větší mísy. Uzené maso pokrájíme na kostičky, nivu nastrouháme, zelí necháme okapat,…
více o Kolínka se zelím a nivou
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek…
více o Zapečená cuketa s mletým masem
Jako mnoho jiných, i mne inspiroval film Slavnosti sněženek, kde se dva myslivecké spolky hádají, jestli kance udělají…
více o Kanec se šípkovou omáčkou