2.71
Troubu předehřejte na 170 °C. Ve velké míse smíchejte vejce s cukrem, mandlemi a kůrou, moukou nebo strouhankou na… více o Královský koláč z Motrilu
Těsto rozválíme a naskládame na něj šunku a salám. Na menším množství tuku zpěníme pokrájenou cibulku, rozklepneme… více o Burda štrúdl
Listové těsto rozdělíme na 2 poloviny, každou polovinu rozválíme na pomoučeném vále do obdélníku (asi 30x20 cm),… více o Arménský štrúdl
Na houbařských úlovcích si nemusíte pochutnávat jen během sezony. Jestli jich máte opravdu… Celý článek
Šišky s mákem, makové buchty, makovky nebo rohlíky sypané mákem. Tato plodina k české kuchyni… Celý článek
Houbaři se mohou radovat, protože houby rostou doslova jako po dešti. Kam na houby vám sice… Celý článek
Jablečné koláče jsou osvědčení domácí utěšitelé. Ať už je to klasický páj z křehkého těsta,… Celý článek
Brambory nastrouháme (4 najemno, 2 nahrubo), přidáme vejce, cukr, mouku, sůl, podle potřeby mléko a uděláme těsto jako… více o Bramborák se švestkami
Maková náplň: spaříme mák v mléce, přidáme skořici, cukr, rum, chvíli povaříme, do zhoustnutí. Tvarohová náplň:… více o Makovo-tvarohový koláč s ovocem
Z přísad vypracujeme těsto. Vyválíme ho a vložíme do dortové formy, přičemž vyložíme dno a boky do výšky 4 cm. Na dno… více o Rebarborový dort s tvarohem
Rýži několikrát propláchneme horkou vodou a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vařenou rýži dáme do mísy, přidáme hladkou… více o Smažené rýžové placičky
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme… více o Dobrota z listového těsta II.
1) Koleno omýt, vysušit a kůži nakrojit do čtverečků ostrým nožem. Zvenčí vetřít kmín, sůl a pepř. 2) Koleno vložit do… více o Bavorské vepřové koleno s pivní krustou
Ocet a litr vody + sůl, cukr, celý pepř, bobkový list, nové koření a vegetu - podravku svaříme. Necháme 3 minuty vařit,… více o Utopenci v aspiku
1. Rozklepněte vejce a nalijte je do velké mísy. Metlou na sníh nebo mixérem je vyšlehejte do pěny a potom přidejte… více o Jablečné lívance
V pánvi s vyšším okrajem rozpalte olivový olej a nechte na něm zesklovatět cibuli. Pak do pánve přidejte párky a opečte… více o Párky s fazolemi
1.krok: Oloupáme 3 stroužky česneku a nastrouháme je. Vložíme do menší mísy. 2.krok: Přidáme jeden kelímek… více o Česneková krémová pomazánka
1. Křídlům odřízněte špičky a každé křídlo rozdělte na dvě části. 2. Osušte, osolte a smažte v dostatku horkého oleje… více o Buffalo Wings
Namočené fazole uvaříme doměkka a scedíme je. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme na kostičky… více o Vegetariánské chilli con carne