Brambory oškrábeme, rozkrájíme, osolíme, okmínujeme a uvaříme. Vodu z brambor scedíme do jiného hrnce nebo do uvařeného nescezeného zelí. Brambory rozšťoucháme (jako na bramborovou kaši) a dobře smícháme se zelím a vodou z brambor. Přidáme na tuku dorůžova osmaženou pokrájenou cibuli, smetanu a podle chuti dosolíme. Je-li polévka moc hustá, přilijeme převařenou vodu a podáváme. Lepší je na druhý den.
Toto množství je na jeden dort, doma ale dělám 2 naráz. Jednak protože se jeden rychle sní a dělat z dvojité dávky je i…
více o Kávový dort pro babičku
Trochu zatvrdlé housky nakrájíme na tenké plátky (3-4 mm), mléko nalijeme v nízké vrstvě na mělký talíř a 1/3 plátků…
více o Žemlovka s jablky a tvarohem
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme nastrouhanou mrkev a pokrájený pórek. Vše pak posypeme moukou a necháme ještě…
více o Bramborovo-pórková polévka