Kravince

4.5

hodnoceno: 2
Příprava: 30 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Krém
    • 120
      g máslo
    • 500
      ml mléko
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 250
      g tvaroh
    • 1
      balíček pudink
    • 150
      g cukr
  • Těsto
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks vejce
    • 4
      mléko
    • 80
      g moučkový cukr
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 50
      g droždí
    • 80
      g hera

Postup přípravy receptu

  • Do mléka dáme trochu cukru, rozdrobíme droždí, zamícháme a necháme kynout. Vykynutý kvásek vylijeme do mouky, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hladké těsto. Necháme hodinu kynout. Lžící namočenou ve vodě vykrajujeme kousky těsta, klademe je na vymazaný plech a necháme je ještě aspoň 10 minut kynout. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme skořicovou žmolenkou (mouka, cukr, tuk a trocha mleté skořice) a upečeme. Když pečivo vychladne, rozkrojíme jej a plníme tvarohovým krémem.
Zařazení: Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: