Do mléka dáme trochu cukru, rozdrobíme droždí, zamícháme a necháme kynout. Vykynutý kvásek vylijeme do mouky, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hladké těsto. Necháme hodinu kynout. Lžící namočenou ve vodě vykrajujeme kousky těsta, klademe je na vymazaný plech a necháme je ještě aspoň 10 minut kynout. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme skořicovou žmolenkou (mouka, cukr, tuk a trocha mleté skořice) a upečeme. Když pečivo vychladne, rozkrojíme jej a plníme tvarohovým krémem.
Zelí scedíme, překrájíme na drobnější kousky, smícháme s hladkou moukou, vejci, okořeníme kmínem, majoránkou, česnekem,…
více o Bramboráky z kyselého zelí
Dáme vařit maso v bujonu. Usmažíme palačinky z polohrubé mouky, vajec, vody, mléka a soli na rozpáleném oleji a hotové…
více o Palačinky plněné kuskusem