Do mléka dáme trochu cukru, rozdrobíme droždí, zamícháme a necháme kynout. Vykynutý kvásek vylijeme do mouky, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hladké těsto. Necháme hodinu kynout. Lžící namočenou ve vodě vykrajujeme kousky těsta, klademe je na vymazaný plech a necháme je ještě aspoň 10 minut kynout. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme skořicovou žmolenkou (mouka, cukr, tuk a trocha mleté skořice) a upečeme. Když pečivo vychladne, rozkrojíme jej a plníme tvarohovým krémem.
Droždí s cukrem rozmícháme ve vlahém mléce a nalijeme do mouky s rozpuštěným máslem a troškou soli a vypracujeme těsto,…
více o Cibulový koláč – Zwiebelkuchen
Očistíme si jeden vetší květák, syrový ho nastrouháme do mísy na větších očkách. Přidáme 2 žloutky, ochutíme vegetou,…
více o Květákové placky (karbanátky)