Do mléka dáme trochu cukru, rozdrobíme droždí, zamícháme a necháme kynout. Vykynutý kvásek vylijeme do mouky, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hladké těsto. Necháme hodinu kynout. Lžící namočenou ve vodě vykrajujeme kousky těsta, klademe je na vymazaný plech a necháme je ještě aspoň 10 minut kynout. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme skořicovou žmolenkou (mouka, cukr, tuk a trocha mleté skořice) a upečeme. Když pečivo vychladne, rozkrojíme jej a plníme tvarohovým krémem.
Do menšího pekáčku narovnáme piškoty, které namočíme v kávě a rumu.
V míse vyšleháme dotuha moučkový cukr, pomazánková…
více o Tiramisu, které nezklame
Na rozpáleném másle zpěníme mouku, zalijeme vodou nebo vývarem, dochutíme solí a octem, přidáme celé nové koření, pepř…
více o Kulajda se zastřeným vajíčkem