Do mléka dáme trochu cukru, rozdrobíme droždí, zamícháme a necháme kynout. Vykynutý kvásek vylijeme do mouky, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hladké těsto. Necháme hodinu kynout. Lžící namočenou ve vodě vykrajujeme kousky těsta, klademe je na vymazaný plech a necháme je ještě aspoň 10 minut kynout. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme skořicovou žmolenkou (mouka, cukr, tuk a trocha mleté skořice) a upečeme. Když pečivo vychladne, rozkrojíme jej a plníme tvarohovým krémem.
Salám nakrájíme na kolečka a ta pokrájíme na proužky. Rozpůlíme papriky, odstraníme jadérka a lusky omyjeme. Pokrájíme…
více o Maďarský paprikový salát
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme…
více o "POLÁRKA" vanilkové řezy