Na oleji si dozlatova osmahneme cibulku. Smícháme s mletým masem, rohlíkem rozmočeným v mléce, vajíčkem, nastrouhaným (prolisovaným) česnekem, špetkou soli, špetkou pepře a drceným kmínem. Do lepivého těsta přidáváme strouhanku, dokud těsto nelepí jen trochu. Odhadem 200 gramů strouhanky, ale je lepší přidávat postupně a dle vlastního uvážení.
Z těsta si vytvarujeme bochánek sekané a zvrchu do ní vtlačíme vejce uvařená natvrdo. Zakryjeme těstíčkem, aby byla vejce skrytá uvnitř. Opatrně přemístíme do pekáčku na pečení a podlijeme obyčejnou vodou.
Přiklopíme pekáček víkem. Pokud víko není, nevadí, ale zakrytá sekaná je pak šťavnatější. Pečeme cca 60 minut při 180 stupních Celsia.
Pečivo namočíme do studené vody. Zelí očistíme a košťál vyřízneme. Potom vložíme zelí do vařící osolené vody a postupně…
více o Zelné závitky s mletým masem
Smícháme mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva. Přidáme heru a mléko a vypracujeme hladké těsto. Dáme ho do lednice na…
více o Strouhaný koláč s tvarohem