Na oleji si dozlatova osmahneme cibulku. Smícháme s mletým masem, rohlíkem rozmočeným v mléce, vajíčkem, nastrouhaným (prolisovaným) česnekem, špetkou soli, špetkou pepře a drceným kmínem. Do lepivého těsta přidáváme strouhanku, dokud těsto nelepí jen trochu. Odhadem 200 gramů strouhanky, ale je lepší přidávat postupně a dle vlastního uvážení.
Z těsta si vytvarujeme bochánek sekané a zvrchu do ní vtlačíme vejce uvařená natvrdo. Zakryjeme těstíčkem, aby byla vejce skrytá uvnitř. Opatrně přemístíme do pekáčku na pečení a podlijeme obyčejnou vodou.
Přiklopíme pekáček víkem. Pokud víko není, nevadí, ale zakrytá sekaná je pak šťavnatější. Pečeme cca 60 minut při 180 stupních Celsia.
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách…
více o Kuřecí řízek po švýcarsku
Na trošce oleje krátce orestujeme česnek, přidáme hlívu nakrájenou na kousky a po chvíli nakrájenou brokolici. Podle…
více o Kuskus s hlívou a brokolicí
Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí a olejem. Přidáme vejce, mléko a vypracujeme hladké těsto ( přidáme mouku či…
více o Rychlé nekynuté těsto na pizzu