Na oleji si dozlatova osmahneme cibulku. Smícháme s mletým masem, rohlíkem rozmočeným v mléce, vajíčkem, nastrouhaným (prolisovaným) česnekem, špetkou soli, špetkou pepře a drceným kmínem. Do lepivého těsta přidáváme strouhanku, dokud těsto nelepí jen trochu. Odhadem 200 gramů strouhanky, ale je lepší přidávat postupně a dle vlastního uvážení.
Z těsta si vytvarujeme bochánek sekané a zvrchu do ní vtlačíme vejce uvařená natvrdo. Zakryjeme těstíčkem, aby byla vejce skrytá uvnitř. Opatrně přemístíme do pekáčku na pečení a podlijeme obyčejnou vodou.
Přiklopíme pekáček víkem. Pokud víko není, nevadí, ale zakrytá sekaná je pak šťavnatější. Pečeme cca 60 minut při 180 stupních Celsia.
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Do tuhého sněhu se zamíchá cukr, mouka, rozpuštěné vlažné máslo na nakonec ovoce a ořechy (dle libostii asi tak 150-200…
více o Bílkový chlebíček od Fárkové
Slaninu nakrájíme na drobné kousky cca 1x1 cm a orestujeme, přidáme osolené kuřecí maso restujeme. Rajče nakrájíme na…
více o Mexická quesadilas se salsou
Majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem podle chuti. Cibulky pokrájíme na kousky, cizrnu scedíme. Všechno…
více o Cizrnový salát s tuňákem