Na oleji si dozlatova osmahneme cibulku. Smícháme s mletým masem, rohlíkem rozmočeným v mléce, vajíčkem, nastrouhaným (prolisovaným) česnekem, špetkou soli, špetkou pepře a drceným kmínem. Do lepivého těsta přidáváme strouhanku, dokud těsto nelepí jen trochu. Odhadem 200 gramů strouhanky, ale je lepší přidávat postupně a dle vlastního uvážení.
Z těsta si vytvarujeme bochánek sekané a zvrchu do ní vtlačíme vejce uvařená natvrdo. Zakryjeme těstíčkem, aby byla vejce skrytá uvnitř. Opatrně přemístíme do pekáčku na pečení a podlijeme obyčejnou vodou.
Přiklopíme pekáček víkem. Pokud víko není, nevadí, ale zakrytá sekaná je pak šťavnatější. Pečeme cca 60 minut při 180 stupních Celsia.
Uvaříme těstoviny, voda může být osolená, já jí ale nesolím. Vymažeme pekáč lžičkou olivového oleje, ale nemusí být,…
více o Zapečené těstoviny s tuňákem
Buľvy repy nakrájame na veľmi tenké plátky. V kastróliku zmiešame ocot s cukrom a vodou a spoločne privedieme k varu.…
více o Carpaccio z červenej repy
Tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutky. Přimícháme smetanu, mouhu smíchanou s práškem do pečiva a sníh z…
více o Bábovka ze zakysané smetany