Tvaroh smícháme s jemně nastrouhanými bramborami, vejci, krupičkou a solí a vypracujeme těsto. Vláčné těsto dáme na 1 hodinu do ledničky, lépe se pak obaluje ovoce. Z těsta krájíme kousky, do kterých zabalíme ovoce a vaříme 5 minut.
Hotové knedlíky polijeme horkým máslem, posypeme cukrem a tvarohem. Taky můžeme obalit praženou strouhankou s cukrem nebo strouhaným perníkem. Případný zbytek těsta si můžeme uchovat v igelitovém sáčku v ledničce na příště.
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme…
více o "POLÁRKA" vanilkové řezy